Serim DİNÇ
Serim DİNÇ
Y. Şehir Plancısı, Kentsel Tasarım Uzmanı

2012 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olan Serim Dinç, lisans eğitimi boyunca kent ölçeğinde birçok ulusal ve uluslararası projelerde ve atölyelerde yer almıştır. Bu çalışmalardan bazıları; ‘Valley of Gresivaudan (Grenoble): Sustainable Use of Spaces As A Constituent Structure in a Metropolitan Area’, ‘Mardin Tarihi Kent Merkezi Rölöve Tespit Çalışmaları ve Doku Analizleri’, ‘Balıkesir Kırsal Alanlarda Yöresel Doku ve Mimari Özelliklerine Uygun Yapılaşmanın Yaygınlaştırılması Projesi’ ve ‘Suburban Mobility Architecture and New Forms of Urban Life’tır. Aynı zamanda, Dinç, kentsel planlama ve tasarım ölçeğinde yayınlar, sergiler ve kitap çalışmaları gerçekleştirmiş ve Kent Düşleri Atölyelerinde yürütücü olarak yer almıştır. 2011 yılında ‘YKM Fırsatın Varken Sesini Duyur: Sokağını Yaşa’, 2012 yılında ise ‘Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması’ ve ‘Gelecek İstanbul: İstanbul’un Geleceği için Alternatif Öneriler’ gerçekleştirilen yarışmalardan ödülleri bulunmaktadır.
MSGSÜ’de 2013 yılında başladığı ‘Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı’ süresince, MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (KENTTAM) ile birlikte ‘Galata Bölgesi Kentsel Tasarım Rehberi Hazırlanması, Çatı ve Sokak Arayüzleri Sağlıklaştırma Kentsel Tasarım Rehberi ve Projesi’nde (2013-2014) görev almıştır. 2016 yılında ‘up & down the hill of the Croix-Rousse’ kitabının editörlüğünü yapmış olan Dinç, 2014 yılında başladığı Universidad de Politécnica de Madrid (UPM)’de Kentsel Planlama üzerine ikinci yüksek lisans programını tamamlamıştır. Madrid’de yaşadığı süre içerisinde Ezquiaga Arquitectura Sociedad y Territorio SL. Planlama ofisinde (2014 – 2016) çalışmış ve ‘Campeche Eyaleti (Meksika): Bölgesel Planlama Rehberi’, ‘Castellana Norte: Urban Benchmarking’, ‘Sigüenza Tarihi Kent Merkezi Koruma Planı’ ve ‘Tajo International Sınır Bölgesi için Bölgesel Gelişme Stratejileri’ gibi kentsel ve bölgesel ölçeklerdeki farklı projelerde yer almıştır. Ekim 2016’dan itibaren Türkiye’de profesyonel hayatına devam etmekte olan Dinç, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için hazırlanan ‘Kentsel Tasarım Rehberleri’ (2017) ve ‘Kentsel Mekânsal Standartların Geliştirilmesi’ projelerini (2018) ve (mülga) T.C. Kalkınma Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşen ‘Prestij Aks ve Odakları için Kentsel Tasarım Atlası’ projesini (2019) ekibiyle birlikte tamamlamıştır.
Dinç, 2019 yılında başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi, Şehircilik Doktora Programına devam ederken, Tasarım Rehberleri proje ekibiyle birlikte de çalışmalarını sürdürmektedir.
Sema Ergönül
Sema ERGÖNÜL
Mimar [Prof. Dr.]

Sema Ergönül, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1982 yılında, yüksek lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Bilgisi Programı’nda 1988 yılında ve doktora eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapım Proje Yönetimi Programında 2002 yılında tamamlamıştır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 2006 yılında ‘Doçent’, 2012 yılında ise ‘Profesör’ kadrosuna atanmıştır. Halen aynı kurumda öğretim üyeliğinin yanı sıra, Dekanlık, Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (YUAM) ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KENTTAM) görevlerini sürdürmektedir. Yine aynı kurumda birçok kurul ve komisyonda görev almış, bir çok sempozyum ve konferans gibi etkinliklerin düzenlenmesinde aktif rol almıştır. Ayrıca, 2007-2009 yılları arasında Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MIAK) üyeliğinde bulunmuştur.
Akademik çalışmaları ve katılımları, Süre Yönetimi, Kalite Yönetimi, Maliyet ve Risk Yönetimi, Bina ve Mühendislik Ekonomisi, Değer Mühendisliği, Sürdürülebilir Proje ve Yapım Yönetimi konuları üzerinedir. YUAM bünyesinde 2012-2014 yılları arasında gerçekleştirilen İstanbul Kalkınma Ajansı destekli “Yapılarda Enerji Verimliliği Araştırma-Geliştirme, Bilgi Paylaşımı Sisteminin Oluşturulması“ projesini yürütmüş ve proje kapsamında Türkiye’ye özgü “Sürdürülebilir Enerji Etkin Binalar (SEEB-TR)” Yeşil Bina Sertifika Sistemi geliştirilmiştir. MSGSÜ ile Erdek Belediyesi ortak protokolünde gerçekleşen “Erdek/Yukarıyapıcı Mahallesi Yenileme Projesi”nde proje yürütücüsü olarak görev almıştır. Ayrıca, KENTTAM bünyesinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için hazırlanan ‘Kentsel Mekânsal Standartların Geliştirilmesi’ projesi proje ekibinde yer almıştır. Halen devam etmekte olan TÜBİTAK destekli “Mahalle Ölçeğinde Sürdürülebilir Değerlendirme Sistemi Geliştirilmesi” projesinde proje yürütücülüğü bulunmaktadır.
Ömer Devrim AKSOYAK
Ömer Devrim AKSOYAK
Y. Mimar [Arş. Gör. Dr.]

2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Ömer Devrim Aksoyak, lisans eğitimi boyunca mimarlık ve kentsel tasarım ölçeğinde birçok ulusal ve uluslararası projelerde ve atölyelerde yer almıştır. Bu çalışmalardan bazıları; Aphrodisias Antik Kenti Alan Yönetim Planı (2013), Merkezi Finans ve İhale Birimi Kayseri, Gaziantep, Elazığ Teknoloji Geliştirme Merkezleri İnşaatları İhalesi Heyet Üyeliği (2011), Studio Taksim Workshop Yöneticiliği (2012). Aynı zamanda kentsel planlama ve tasarım ölçeğinde yayınlar, sergiler ve kitap çalışmaları gerçekleştirmiş ve “Kenti Oyuncak Etmek; Space, Place and Architecture” Atölyelerinde yürütücü olarak 2014 ve 2016 yıllarında yer almıştır. 2013 yılında gerçekleştirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması’nda satınalma ödülü ile ödüllendirilen projenin tasarım ekibinde yer almıştır.
2009 yılında University of East London (Londra, Birleşik Krallık) School of Architecture and Visual Arts okulunda başlamış olduğu yüksek lisans eğitimini “Morphological Evaluation in Urban Design of Istanbul Historical City” başlıklı tezi ile tamamlayarak Master of Architecture (MArch) ünvanını almıştır. 2012 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehircilik Doktora Programında başlamış olduğu doktara tez çalışmalarına “Tarihi Kentlerin Yönetim Modeli Olarak Tarihi Kentsel Peyjaz” başlığı altında devam etmektedir.
N. Papatya SEÇKİN
N. Papatya SEÇKİN
Peyzaj Mimarı [Doç. Dr.]

Seçkin, İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile Orman Mühendisliği Bölümünden aldığı lisans derecelerinin ardından, Yüksek lisans ve Doktora eğitimlerini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı Yapı Fiziği ve Malzemesi Programında tamamlamıştır. 2014 yılında Mimarlık temel alanında Doçent ünvanını alan Seçkin’in, fiziksel çevre kontrolü, malzeme ve peyzaj tasarımı konularında araştırmaları, yayınları ve uygulanmış projeleri bulunmaktadır. Yazarı olduğu kitaplar arasında ‘Sürdürülebilir Peyzaj Tasarımı ve Uygulama İlkeleri’ ile ‘Yapılarda Su ve Nem Kontrolü’ sayılabilir. Birçok kentsel tasarım yarışmasına katılmış olup, bu yarışmalarda kazanılmış ödül ve dereceleri bulunmaktadır. Ayrıca, yapı malzemesi ve detayları konusunda yürütücülüğünü üstlendiği pek çok araştırma projesi bulunmaktadır. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen ‘Kentsel Mekânsal Standartların Geliştirilmesi’; ‘Balıkesir Kırsalında Yöresel Doku ve Mimari Özelliklere Uygun Yapılaşmanın Yaygınlaştırılması’; ‘Kırsal Alanda Yöresel Mimari Özelliklerin Belirlenmesi’, ‘Kayseri Kırsalında Yöresel Mimari Özelliklerin Belirlenmesi’ isimli projelerde; TÜBİTAK ile yürütülen ‘Mahalle Ölçeğinde Sürdürülebilir Değerlendirme Sistemi Geliştirilmesi’ ve İSTKA ile yürütülen ‘Yapılarda Enerji Verimliliği Araştırma-Geliştirme, Bilgi Paylaşım Sisteminin Oluşturulması Projesi (SEEB-TR)’, proje ekibinde yer aldığı birçok projeden birkaçıdır. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yapı Bilgisi Anabilim Dalında öğretim üyeliğinin yanı sıra Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Kumru ÇILGIN
Kumru ÇILGIN
Y. Şehir Plancısı [Arş. Gör.]

2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nü bitirmiş; aynı yıl Kentsel Planlama Programı’nda yüksek lisansa başlamış ve 2010 yılında “‘Milli Hicabı Aşmak’ Üzere: 1940-1960 Arası CHP ve DP Dönemi Kent Politikaları” başlıklı tezini vererek mezun olmuştur. Şu an eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı’nda tez yazım aşamasında devam etmekte olup; 2014 yılından bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde araştırma görevlisi kadrosunda çalışmaktadır.
Çalışma ve araştırma alanları; kentsel politikalar, büyük kentsel projeler ve dönüşüm, gecekondu ve kentsel toplumsal muhalefet, göç-mekân ilişkisi, katılımcı planlama süreçleri, mahalle planlaması ve kırsal çalışmalardır. İçerisinde yer aldığı çalışmalardan bazıları ise şunlardır: 2 Yaka 1 Coğrafya: Ayvalık ve Lesbos Kırsalı (2018); Kentsel Mekânsal Standartların Geliştirilmesi Projesi (2017); Kent Mülteciliği ve Planlama Açısından Yerel Sorumluluklar Değerlendirme Raporu (2017); Bilecik/Gölpazarı “Köyünü Yaşat” Projesi – Kırsal Planlama ve Tasarım Atölyesi (2015); Yakuplu Roman Yerleşkesi İyileştirilmesi ve Toplumsal Kapasite Geliştirilmesi Araştırması (2015); Kastamonu/Küre Ersizlerdere Köy Tasarım Rehberi (2014); Sarıyer Gecekondu Mahalleleri Örneğinde Kentsel Dönüşüm Süreçleri ve Bu Süreçlerin Sosyo-Ekonomik ve Fiziki Etkileri, 110K404 No.lu TÜBİTAK Projesi (2014).
TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nde son 4 dönemdir Yönetim Kurulu Üyeliği yapmasının yanı sıra, çeşitli STÖ ve topluluklarda kendi meslek alanına dair konularda gönüllü çalışmalarda ve dayanışma faaliyetlerinde bulunmaya devam etmektedir.
İnci Olgun
İnci OLGUN
Mimar, Kentsel Tasarım Uzmanı [Öğr.Gör.Dr.]

Lisans mimarlık eğitimi sonrasında yine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Kentsel Tasarım Lisansüstü Program ile ölçekler arası mekân araştırmaları ve proje çalışmalarına başlamış̧, doktora tezini kent belleği ve mekân okumaları üzerine tamamlamıştır. Meslek hayatına proje uygulama ve tasarım çalışmaları ile serbest mimar olarak başlayan Olgun, 2001 yılından itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde planlama ve kentsel tasarım stüdyolarında grup proje yürütücüsü olarak çalışmalarını devam ettirmektedir. Olgun, yapılı çevreyi destekleyen doğal ve yapay sistemlere, kentsel tasarım stratejilerine ilişkin araştırma ve projelerin içinde yer almış̧, söz konusu başlıklara ilişkin ulusal ve uluslararası fonlardan hibe alan araştırma projeleri, yayınlar, atölyeler, sergiler, kitap çalışmaları gerçekleştirmiş̧ ve birçok organizasyona dâhil olmuştur. Yakın zamanda tamamladığı projeler arasında proje yürütücüsü olarak mülga T.C. Kalkınma Bakanlığı (şimdiki T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı) için Prestij Aksı ve Odakları; Kentsel Tasarım Atlası çalışması [2019]; yürütücü ekip üyesi olarak T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için Kentsel Mekânsal Standartların Geliştirilmesi Projesi [2017]; yine T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması çalışması [2016]; Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi kapsamında gerçekleştirilen Kastamonu-Küre, Ersizlerdere Köy Tasarım Rehberi’nin hazırlanması [2014], proje koordinatörü olarak Galata Bölgesi Kentsel Tasarım Rehberi Hazırlanması, Çatı ve Sokak Arayüzleri Sağlıklaştırma Kentsel Tasarım Rehberi ve Projesi [2014]; koordinatör ekip üyesi olarak, ERASMUS Intensive Programme kapsamında A Comparative Study of the Contrubution to Urban Life of in-Between Places “Passing, Passage, Arcades” as Semi-Public Spaces: UP&DOWN, The Hill of the Croix Rousse/LYON [2014]; ve By_pass_ing Karaköy [2013] projeleri yer almaktadır. Mimari ve kentsel tasarım ölçeğinde ulusal ve uluslararası ödüller alan Olgun, multi disipliner bir platformda özellikle sürdürülebilirlik, ekolojik planlama ve tasarım, kentsel tasarım rehberi konularında yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte olup 2017 yılından itibaren de ÇEKÜL Akademi’de Koruma Alanları için Kentsel Tasarım Rehberlerine ilişkin eğitim sunuşları gerçekleştirmektedir.
Hürriyet ÖĞDÜL
Hürriyet ÖĞDÜL
Şehir Plancısı [Prof. Dr.]

ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden lisans derecesiyle mezun olan Öğdül, Bölge Planlama yüksek lisansını da ODTÜ’de tamamlamıştır. Doktorasını ise MSGSÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir Bölge Planlama Bölümü Şehircilik Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Araştırma alanları kırsal alan planlaması, kırsal çalışmalar, bölge planlama ve konut politikalarıdır. Öğdül akademik çalışmaları kapsamında birçok seminer, çalıştaya katılmıştır; (2014) “Küre Ersizlerdere Köy Tasarım Rehberi Projesi- Geleceğe Küresel Bakış, Kırsal Kalkınmada Yerel Stratejiler 2. Çalıştayı’’ ve (2015) “Yerel Kalkınma – Kırsal Yerleşmeler: Planlama ve Tasarım Kırsal Dönüşüm Çalıştayı’’ bu çalışmalara örnek olarak verilebilir. Bununla birlikte araştırma projeleri, yayınlar, atölyeler, sergiler, kitap çalışmaları gerçekleştirmiştir. Birçok araştırma projesinde araştırmacı ve proje yürütücüsü olarak yer almıştır.
Projeleri arasında; (2007) Kent Çevresindeki Kırsal Alanlarda Değişim Biçimleri, TÜBİTAK 1001 Araştırma Projesi, (2011) Balıkesir Kırsalında Yöresel Doku ve Mimari Özelliklere Uygun Yapılaşmanın Yaygınlaştırılması, Kırsal Yerleşme Doku Analizi Projesi, (2011) Sosyal Dışlanma, Kentsel Politikalar ve Avrupa Kentsel Şartı Ekseninde Kentsel Haklar, TÜBİTAK 1002 Araştırma Projesi, (2014) Kastamonu-Küre, Ersizlerdere Köy Tasarım Rehberi Projesi- Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi, (2015) Bilecik_Gölpazarı Köyünü Yaşat Projesi yer almaktadır.
Güzin Konuk
Güzin KONUK
Mimar, Kentsel Tasarım Uzmanı [Prof. Dr.]

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini Mimarlık Bölümü’nde tamamlayan Konuk, doktorasını İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Şehircilik dalında yapmıştır. Konuk ayrıca 1977’de Herriot – Watt University, Edinburg College of Arts’da Kentsel Tasarım uzmanlık eğitimi almıştır. Uzmanlık konuları; Kentsel tasarım metodolojisi, tasarım rehberleri, kentsel peyzaj, kentsel rejenerasyon, büyük projeler, kentsel mikro ortam tasarımı, yeni teknolojiler ve planlama-tasarım süreç ilişkisi üzerinedir. Mesleki ve akademik faaliyetleri süresince birçok araştırma ve projenin içinde yer almıştır. Projeler, ulusal ve uluslararası fonlardan hibe alan araştırma projeleri, yayınlar, atölyeler, sergiler, kitap çalışmaları gerçekleştirmiş ve birçok organizasyona dâhil olmuştur.
Gerçekleştirdiği projelere örnek olarak (1991-1992) Zonguldak Kent Merkezi Sahil Bandı Kentsel Tasarım Düzenleme Projesi, (1996) Bursa-Görükle Toplu Konut Yerleşmesi Kentsel Tasarım Projesi, (2007-2008) Üsküdar Bulgurlu Kentsel Tasarım Rehberi ve Projesi, (2007-2008) Üsküdar Kısıklı Kentsel Tasarım Rehberi ve Projesi, (2009-2012) ‘’Comperative Study Of Traditione Land Modernist Approaches To The Concept Of Street As Thecharecteristic Of Urban Life’’ ERASMUS Intensive Programme Proje koordinatörlüğü, (2012-2013) ‘’A Comparative Study of the Contrubutionto Urban Life of in-Between Places “Passing, Passage, Arcades” as Semi-Public Spaces’’ ERASMUS Intensive Programme Proje koordinatörlüğü, (2013-2014) ‘’UP&DOWN, TheHill of theCroixRousse/LYON A ComparativeStudy of theContrubutionto Urban Life of in-Between Places “Passing, Passage, Arcades” ERASMUS Intensive Programme Proje koordinatörlüğü, (2013-2014) Galata Bölgesi Kentsel Tasarım Rehberi Hazırlanması, Çatı ve Sokak Arayüzleri Sağlıklaştırma Kentsel Tasarım Rehberi ve Proje koordinatörlüğü, (2014) Kentsel/Kamusal Yaşam Suadiye Dükkânları: Mekânı Örüntü İle Yaratmak Projesi, (2014) Kastamonu-Küre, Ersizlerdere Köy Tasarım Rehberi Projesi-Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi, proje genel koordinatörlüğü, (2016) Türkiye için Kentsel Tasarım Rehberleri proje koordinatörlüğü verilebilir.
Esra TURGUT
Esra TURGUT
Şehir Plancısı, Kentsel Tasarım Uzmanı

2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olan Esra Turgut, lisans eğitimi boyunca kent ölçeğinde birçok ulusal ve uluslararası projelerde ve atölyelerde yer almıştır. Bu çalışmalardan bazıları; “IP International, Street Berlin Workshop”, “Kemal Ahmet Arû Yaz Atölyesi”, “Bir Palimpsest Kent Olarak İstanbul ve Kusurluluk”, “Geleceğe Küresel Bakış Kırsal Kalkınmada Yerel Stratejiler Çalıştayı” ve “İstanbul Suretleri Dön Bug Atölyeleri”dir. Aynı zamanda, Turgut, kentsel planlama ve tasarım ölçeğinde yayınlar, sergiler ve kitap çalışmaları gerçekleştirmiş ve Kent Düşleri Atölyelerinde asistan ve yürütücü olarak yer almıştır. Gerçekleştirdiği bu çalışmalarla birlikte ayrıca, MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki birçok araştırma projesinde yer almaktadır. Bu doğrultuda tasarım rehberleri ve kırsal çalışmalarda yer almaya başlamıştır. Tamamlanan araştırma projelerine Kentsel Tasarım Rehberleri Hazırlanması Projesi [2016], Galata Bölgesi Kentsel Tasarım Rehberi – Çatı ve Arayüz Sağlıklaştırma Projesi [2014-2013] ve Kastamonu, Küre Ersizlerdere Köyü Kırsal Tasarım Rehberi Projesi, [2014] örnek verilebilir. Tamamlanan projelerin yanı sıra MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde devam eden projelerde de yer almaktadır. Ayrıca araştırma projeleri kapsamında yayınlar, atölyeler, sergiler ve kitap çalışmaları da bulunmaktadır.
MSGSÜ’de 2015 yılında başladığı “Kentsel Tasarım Yüksek lisans Programı”na devam etmektedir.
Esin HASGÜL
Esin HASGÜL
Mimar [Arş.Gör.]

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü altındaki IMIAD (International Master of Interior Architecture) uluslararası programı ile devam ettirmiştir. Program kapsamındaki değişim ile bir dönem Hochschule für Technik Stuttgart’ta iç mimari eğitim almıştır. Bu sırada Frankfurt Aydınlatma Fuarı’na katılarak ‘’Luminale Park Lighting Projesi’’ni ekip katılımı ile gerçekleştirmiştir. Yüksek lisans tezini ‘’İç Mekânda Yön Bulma’’ konusunda kurgulamış; mekân organizasyonu, mekân kullanımı ve hareket konuları üzerine çalışmıştır. Eğitimi sırasında birçok mimari ve iç mimari yarışmaya katılmış; ekip katılımı ile ödüller almıştır. Ödül aldığı projelerden bazıları ‘Hayalden Gerçeğe Konut Tasarımı Projesi, Ekolojik Ev Öğrenci Yarışması, MOSDER Tasarım Yarışması, IMMIB Endüstriyel Tasarım Yarışması’, şeklindedir. Ödül aldığı MOSDER yarışması kapsamında Saloni Milano Mobilya Fuarı’nı yarışma katılımcılarıyla gezme imkânı bulmuştur. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra bir iç mimarlık ofisinde çalışmaya başlayarak mimari ve iç mimari tasarım/uygulama çalışmalarına dâhil olmuştur. Bu kapsamda ‘D-Hotel Maris Otel Projesi ve Doğuş Spor Merkezi Projesi’nde yer almıştır. Meslek hayatına akademik çalışmalarla devam eden Hasgül, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde doktoraya başlamıştır. Doktora çalışmasını konut mekân tasarımı ölçeğinde özelleştirmiş ve esneklik konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.
2015 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Hasgül, ulusal ve uluslararası konferanslara katılmaktadır. Bunlardan uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında yer alan ’Incremental Housing: A Participation Process Solution for Informal Housing’ isimli bildiri, en iyi bildiri ödülü almıştır [2014]. Gerçekleştirdiği bu çalışmalarla birlikte ayrıca, MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki birçok araştırma projesinde yer almaktadır. Bu doğrultuda tasarım rehberleri ve kırsal çalışmalarda yer almaya başlamıştır. Tamamlanan araştırma projelerine Galata Bölgesi Kentsel Tasarım Rehberi – Çatı ve Arayüz Sağlıklaştırma Projesi [2014-2013] ve Kastamonu, Küre Ersizlerdere Köyü Kırsal Tasarım Rehberi Projesi, [2014] örnek verilebilir. Ayrıca araştırma projeleri kapsamında yayınlar, atölyeler, sergiler ve kitap çalışmalarında yer almaktadır.